En nydelig pastarett som kan lages uten pastamaskin. Passer som forrett eller hovedrett.
Til 4 personer trenger du
300 g pastamel type 00 eller hvetemel
1 ss salt
3 egg, sammenpisket
70 g smør smeltet
Fyll
175 g kongekrabbekjøtt
175 g ricotta
finrevet skall av 1 sitron
en klype tørkede chilliflak
2 ss hakket bladpersille
salt
pepper
Fremgangsmåte
Sikt mel og salt på en arbeidsflate. Lag en fordypning i midten og tilsett sammenpiskede egg. Rør alt sammen med en gaffel. Elt i 5 min. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i 20 min.
Lag fyllet ved å røre sammen krabbekjøtt, ricotta, sitronskall, chilliflak og persille. krydre med salt og pepper.
Kjevle deigen (evt. pastamaskin) til den er ca 3 mm tykk. Skjær den i 6 cm kvadrater. Legg en skje med fyll i midten på halvparten av kvadratene. Pensle kantene med vann og press resten av kvadratene over som et lokk. Pass på at de er godt forseglet. Kokes i lettsaltet vann i ca 3 min. La de ha litt tyggemotstand (al dente). La vannet renne av. Legges pent på tallerken med smeltet smør og pepperdryss over.
Hei.
SvarSlettDenne har jeg lyst til å prøve meg på, men har du brukt kokt eller rå krabbe? Digg matblogg du har, følger med den hver dag:-)
mvh Elisabeth
Hei Elisabeth! Det var et godt spørsmål. Jeg brukte kokt krabbe. Herlig å høre at du stikker innom daglig for du er hjertelig velkommen! God helg!
SvarSlett