Igjen har mannen latt seg inspireree av Jan Vardøen, så han trår til med lammeskank i porter. Porter er en type øl som gir en fin sødme i sausen. Lammet ble mørt, mykt og saftig.
Til 4 personer trenger du
4 store lammeskanker
1 kopp mel
1 ss salt
2 ss grovmalt pepper
En halv kopp solsikkeolje
4 store gulrøtter
1 purre
2 løk
3 fedd hvitløk
35 cl porter
70 cl oksekraft
frisk timian
3 laubærblader
bladpersille
Du gjør
Bland sammen mel, salt og pepper og rull de lammeskankene i melet. Stekes i olje.
Kutt grønnsakene i biter.
Stek løk, så resten av grønnsakene. Tilsett porter, oksekraft, 1 ss pepper og en liten bunt timian pluss laubærbladene.
Legg skankene i gryta med den tygste siden ned. Legg på lokk på gryta og sett den inn i ovnen på 180 C i 2 timer. Tilsett salt mot slutten dersom det er nødvendig. Serveres med potemos og strø over bladpersille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar