Dette er en suppe jeg har komponert selv. Hvem liker ikke kombinasjonen av avocado, scampi og parmesan? Ertene tilsetter en fin sødme til den nøtteaktige avocadosmaken, og sitronen tilsetter friskhet. En herlig suppe som er god enten varm eller avkjølt.
Til to personer trenger du:
4 dl kyllingkaft
Saften av en halv sitron
3 dl grønne erter (gjerne frosne)
1 stor avocado, eller to små
1 fedd Hvitløk
1 ss finhakket chilli
Gurkemeiekrydder
Salt
Pepper
Parmesan
6 scampi
1 vårløk
litt bladpersille
litt rømme til pynt
Du gjør
Scampi: Stek tint scampi i smør, finhakket chilli og hvitløk og krydre med gurkemeie til du får en fin farge.
Suppen: Kok opp kyllingkraft sammen med ertene. Legg gryta til sides.
Del avocadoen i to ved ekvator og fjern "steinen". Skjær ut biter med en skje. Legg dette i blenderen og press over sitronsaften. Skru på blenderen. Tilsett så litt og litt av kraft og erter til alt er most sammen (men skru av blenderen mens du heller). Hell det tilbake i gryta. Tilsett salt og pepper.
Parmesanchips: Skru ovnen på 250 C, varmluft. Rasp en neve parmesan og form disse til to flate rundinger. Legg disse på bakepapir i ovnen. Stekes noen minutter til alt er smeltet. La de kjøle seg ned på benken til de blir harde.
Pynt: Til rømmen har jeg brukt en hjerteform. Hakket vårløk og bladpersille ved siden og dryss av tørket chilli.
Disse smaker godt sammen med disse hvitløksnutene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar