Denne gryteretten har vi hentet fra Jan Vardøens kokebok "Tøff mat". Herlig!
Til fire personer
1 kg grytekjøtt av lam
1 kopp mel
1 ss salt
1 ss pepper (grovmalt)
3 store løk
4 gulrøtter
1 purre
3 laubærblader
1 ss timian
1 ss worcestershiresaus
1 kg store poteter
1 flaske mørk øl
1 liter oksekraft
Du gjør
Rør kjøttet inn i en blanding av mel, salt pepper. Ta bort overflødig mel og stek i olje og smør i 5 min.
Skjær opp løk, gulrøtter og purreløk i mellomgrove skiver. Stekes i ca 10 min.
Hell grønnsaker og kjøtt i samme gryte.
Tilsett laubrærblader, timian, salt, pepper og worcestershiresaus.
Legg på skiver med poteter.
Hell over kraft og øl. Det skal dekke akkurat opp til det første potetlaget.
Pensle med smør og salt på det øverste potetlaget.
Stekes med lokk i ovn: 2 timer - 150 C.
Videre 20 min til uten lokk på 200 C.
Dette så veldig lekkert ut!
SvarSlettTakk for det. Den er kjempegod! Din chilli con carne ser herlig ut.
SvarSlett