21.01.2012

Wonton med krabbe

Til 14 wontons trenger du:
1 pakke snøfrisk ost
1/2 ts kayennepepper
1/2 ts salt
litt pepper
1 finhakket vårløk
1 kopp finhakket krabbekjøtt (fjern all overflødig væske)
vårrulldeig (den du før kjøpt  frossen)
olje til fritering


Bland alle ingrediensene sammen til en deig. 
Klipp vårrulldeigene opp i små kvadrater. 
Legg en spiseskje med fyll i midten av arket. Pensle kantene med vann. Knip sammen, slik at alt blir tett.
Frityrstekes i varm olje. Pass på at oljen er varm nok til at fyllet ikke lekker ut. Stek i noen minutter til de er gyldne og la dem renne av seg på tørkepapir. 


Sausen jeg brukte er en 50/50 blanding av limejuice og soyasaus. 

Herlig!


4 kommentarer:

 1. Naaaam! Du får det til å se så enkelt ut! Men vet du om det er forskjell på vårrulldeig og filodeig ? Har nemlig en rest i fryseren og tenkte kanskje det gikk an å lage vårruller av den, stekt i ovnen eller noe!

  La meg til som følger på bloggen din, forresten ;) ha en fiiiin kveld! klem

  SvarSlett
 2. Oi så kjekt med en til følger *beæret*. Jeg tror nok at vårrulldeig er mer solid, vertfall de du kjøper i frossen konsistens. Men ser at mange lager vårruller av filodeig, så det går helt sikkert fint å steke de i ovnen penslet med smeltet smør eller olje. De blir nok mer porøse, men kanskje med fordel enda mer sprø. Filodeig brukes ofte i greske desserter eller bla. i tyrkisk matlaging, mens vårrulldeig finnes enten med mel- eller rispapir i asiatisk matlaging - uten at jeg er noen ekspert på området..
  Ha en strålende kveld! Klem.

  SvarSlett
 3. Du har i alle fall mye mer peiling enn meg! Tusen takk for god informasjon! Vi lagde "karbonaderullade" fra helsekokeboken og i den oppskriften skulle vi bruke et dobbelt lag med filodeig. Det går evt an å prøve seg litt fram med to lag på vårrullene også. Hvis ikke så får jeg gå til innkjøp av skikkelig vårrullreig. Helsekokeboken sa forresten at filodeig er et sunnere alternativ til butterdeig, så det blir vel mer til dessert/kake/pai når jeg tenker meg om. Hehe. Ja, en må jo bare prøve! Ha en fortsatt flott kveld :) Klem.

  SvarSlett
 4. Ja prøv. Både filodeig og butterdeig kan brukes til både desserter og kjøtt.. Lykke til! :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...