Til to personer trenger du:
1 stor klo kongekrabbe
100 g fersk spinat
2 fedd hvitløk
1 chilli (evt. 1/2 hvis du vil ha den mildere)
3 ss fish sauce (fra flaske)
1 løk
1/2 boks tomater
1/2 pakke ferske lasagneplater
1,5 dl fløte
hvitost til topping
Fremgangsmåte:
Kok en halv boks tomat i 20 min (mens du hakker grønnsakene).
Kok en halv boks tomat i 20 min (mens du hakker grønnsakene).
Fres spinaten i stekepanne til den blir passe bløt. Legg det på et fat. Stek finhakket hvitløk, chilli og løk i olje til løken blir myk. Legg det på et fat.
Løsne kjøttet fra kongekrabben ved å klippe løs skallet. Nyt den fantastiske lyden det lager...
Hell fløten og fiskesausen i tomatene og kok i 5 minutt. Smak deg frem til sausen er salt nok av fiskesausen.
Vend forsiktig inn kongekrabbe og grønnsakene i sausen. Fordel lag med saus og lasagneplater som du tilpasser formen ved å klippe dem til (3 lag). Saus øverst og underst. Toppes med raspet hvitost og nykvernet pepper. Stek på 180 C i ca 20 min.
God helg!
Dette både så og hørtes særdeles fristende ut. Kan muligens funke med vanlige krabbeklør også hvis en skal gå for budsjettvarianten?
SvarSlettDet er bare å prøve den ut ;) Et godt poeng som jeg sikkert burde ha nevnt. Klart en kan bruke vanlig krabbe.
SvarSlett