25.01.2012

Bayer-dampede blåskjell

Denne er hentet fra Jan Vardøens kokebok "Tøff mat". Hvis man bruker øl blir retten søtere og mer robust i smaken. Som anbefalt av Vardøen brukte mannen min, som er kokken bak denne retten bayerølet fra Aass Bryggerier. Nydelig!



Til 4 personer:
2 kg blåskjell
3 ss saltet smør
4 sjarlottløk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
1 flaske bayer-øl
saften av en halv sitron
grovhakket bladpersille

Varm smør i en kjele og tilsett finhakket sjarlottløk. Løken skal ikke bli brun. Tilsett finhakket hvitløk og chili. Stek forsiktig. Tilsett øl og sitronsaft. La skjellene dampe i dette i 5 minutter til de åpner seg. Rist litt i gryta underveis. Ha dem over i dype tallerkener. Hell over sausen og finhakket persille. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...