01.05.2012

Butterdeigbakte asparges med spekeskinke og ost

Kom mai du skjønne milde! I dag har jeg skrubbet ned balkongen og satt opp nye hagemøbler. Fra balkongen har jeg sett på motorsykkel-vårslippet og kjent på stemningen det innebar med alle menneskene som kom strømmende til for å se på. Dagens lunch ble virkelig dagen verdig. Aspargesen holdt seg saftig og sprø, og butterdeigen ble luftig og knasende. Kanskje jeg lager disse til 17-mai også. Endelig, endelig litt mildvær som bare må nytes så lenge det varer. 









Til tre personer trenger du:
9 asparges
6 skiver spekeskinke
6 ss revet hvitost (parmesan eller en mildere type)
1 skive butterdeig (tint) og skåret opp i tre remser


Knekk av tuppen (bakdelen) på aspargesen. Jeg bøyer den til den knekker på sitt naturlige brytningspunkt av seg selv. 


Kok (forvell) aspargesen i ett minutt. 


Skjær (bruk gjerne et pizzahjul) opp butterdeigflaket i tre remser. 


Dander deig, skinke ost og asparges som anvist på bildet og rull det hele rundt. 






Stekes på 200 C i rundt 15 minutter (se det an på deigen, da de ut når deigen er gyllenbrun).


eww it smells real bad

Ha en strålende 1. mai godtfolk!

2 kommentarer:

  1. Så enkelt og så godt. You have my vote! ;-)

    SvarSlett
  2. Takk Elin. For en nydelig blogg du har! :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...