Har du lyst til å servere gjestene dine noe som ser ut som noe annet enn hva det er? Mannen min ble inspirert av denne artikkelen i Dagbladet og lagde denne utrolige retten som vi serverte i matklubben. Drømmen er å en dag få bordplass på verdens beste restaurant Noma i København, men enn så lenge får vi improvisere. Retten ser ut som en potteplante, men det som ser ut som jord er smuldret pumpernikkelbrød. Under der får du med ostekrem og friske reddiker med stilk. Altså en enkel vei til en imponerende og smakfull forrett.
Du trenger:
1 bunt reddiker med blader
3 skiver pumpernikkelbrød
150 g smøreost (philadelphia eller snøfrisk)
2 ss youghurt
1 fedd hvitløk
friske urter: vi brukte gressløk og persille
salt og pepper
Rens reddikkene men behold stilken på. Skjær av den nederste tuppen. La de ligge litt i kaldt vann.
La reddikene tørke helt.
Kjør pumpernikkelbrødet i en kjøkkenmaskin til den blir smulete.
Visp sammen youghurt og ost til du får en fin og kremete blanding. Den skal ikke være rennende. Vend inn hvitløk, hakkede urter, salt og pepper.
Ha urteblandingen i små blomsterpotter eller skåler og plant nedi reddikene slik at stilken stikker opp. Stilken er også spiserlig. Hell så over pumpernikkelblandingen som ser ut som jord.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar