Til to personer trenger du:
5 dl fiskekraft
1 rød chili hakket i skiver, steiner fjernet
1 gulrot, kuttet i lange tynne strimler (jeg brukte en spesiell kutter til dette formålet slik at strimlene ble syltynne)
2 vårløk
2 ts gurkemeiekrydder
2 ts sitronsaft
3 dl kremfløte
salt etter smak
1/2 kopp hvitvin
3 ss maizena jevner (lys)
1 ss smør
1 ss smør
400 g torskefilet uten bein
4 stk miljømerkede scampi, rå med tarm fjernet (eller sjøkreps)
kvernet chilikrydder, salt, pepper
Pynt: 2 stemorsblomster, 4 blader basilikum, litt persille og timian (dill er jo ekstra godt til fisk, men det hadde jeg ikke)
Denne grønnsakskutteren lager lange, tynne spaghettistrimler av gulroten |
Kok opp kraft og hvitvin. La det småkoke i fem minutter. Tilsett fløten, maizena, chili, gulrøtter og vårløk, sitron og la det koke i fem minutter til. Rør inn smøret til slutt og smak til med salt.
Stek torsken i smør og litt olje i noen minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. La de putre litt i panne i ca fire minutter. Stek scampi/rekene i et par minutter til de er rosa og krydre med chilikrydder.
Legg varm suppe i ikke alt for dype skåler. Legg over torsk og to scampi per fiskestykke over torsken. Topp det hele med blomsten og friske urter.
Lykke til og håper det smaker!
Åhhh, sulten jeg ble! Maten på bildene er jo rene kunststykket. Fantastiske bilder, og dette fikk jeg lyst til å lage en dag. Takk for flott inspirasjon, og jeg gleder meg til fortsettelsen av dine fine oppskrifter. God lørdagskveld.
SvarSlettTakk for så mange hyggelige ord! Da blir det jo ekstra kjekt å blogge videre! Ha en strålende søndag.
SvarSlettVeldig flotte og inspirerende bilder!
SvarSlettTakk! Kjekt å høre...
SvarSlett