27.05.2012

Ytrefilet av lam med sennepsaus og persilleolje

Til denne retten har jeg hentet inspirasjon fra et måltid jeg fikk på restaurant en gang. Jeg prøvde meg frem og sallan så god og fin den ble. Dette ble servert i matklubben og den ble godt mottatt. 

Til to personer:
400 g indrefilet av lam
2 fedd hvitløk hakket
1 dl olje
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper

Rør ingrediensene til marinaden sammen og smør det inn på lammet. Brun kjøttet raskt i panne og etterstek i ovnen på 125 C i ca 20 minutter. (Kjernetemperatur etter steking dersom du har steketermometer: Medium - 65 - 70 C, Lite stekt: 60 C, Gjennomstekt 76 C). La kjøttet hvile i fem minutter under folie før servering.

Sennepsaus:
2 dl oksekraft
1 dl kremfløte
2 ts grov sennep
ca 1 ts salt
1 ts maizena
1 ss smør

Gi oksekraften et oppkok. Rør maizena inn i kald fløte og tilsett dette i kraften. Gi et oppkok. Rør inn sennep og smak til med salt. Pisk inn smøret før servering. 

Persilleolje: 
2 dl solsikkeolje
100 g fersk bladpersille

Miks olje og persille i blenderen i 2 minutter til oljen er klar grønn. Hell det i en gryte og gi et oppkok på 20 sekunder. Sil det hele i en skål. La det avkjøles. Oppbevares på tett flaske eller glass i kjøleskap. 
Annet tilbehør i denne retten: Finhakket sopp og løk, stekt. Potetmos. Fersk timian. Noen dråper kremet balsamico. Stemorsblomsten er spiselig og gjorde seg godt som pynt til den gule sausen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...