Du trenger:
En pose mandler (beklager men jeg glemte å notere meg vekten i denne posen så vi tar det litt på "gefuhlen" her...)
Sukker til det dekker hele stekepanna med et lag på ca 1 cm.
Vann til sukkeret er dekket
2 dl kremfløte (ikke matfløte)
2 ts salt
Grovhakk mandlene med en kniv. Tilsett sukker og vann i en stekepanne og la dette boble i rundt tre minutter.
Tilsett så fløten, saltet og mandlene og la det koke på middels varme. Tilsett mer fløte dersom du føler at mandlene ikke blir nok dekket av det som skal bli til karamell. Nå er det bare til å røre og passe på til du får en fin brunfarge på karamellen.
Det kan ta litt tid så vær tålmodig. Des brunere farge, jo hardere blir karamellen. Når røren er ferdig heller du det hele på et bakepapir. Skjær massen i ruter når den er passe avkjølt.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar