Det er ikke mye som minner om verken vår eller sommer her i Stavanger for tiden... Men med disse søte biene på en saftig sjokoladekake lager man sine egne sommertegn som kan nytes i godt lag.
Biene:
marsipan
gul konditorfarge
kokesjokolade
freias blonder
lakrissnører
Bland noen dråper gul konditorfarge med marsipanen til du får en fin gulfarge. Rull den ut til en lang pølse og skjær opp i like store bider. Form bitene til avlange "pølser". Kutt lakrissnører i passende biter, og før på tre på hver bie ("sømmen" underst). Press nedi vingene. Smelt litt sjokolade og prikk på øyne med en tannpirker.
Sjokoladekake:
400 g smør
100 g mørk kokesjokolade
4,5 dl kaffe
575 g hvetemel
650 g sukker
4 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
5 egg
1 boks rømme
Sett stekeovnen på 200 C. Smelt smør og tilsett kaffen. Fjern gryta fra platen og rør inn sjokoladen til den smelter. Rør inn sukker. Visp sammen egg og rømme og tilsett dette i røren. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og sikt dette inn i røren. Visp alt godt sammen og ha det i en langpanne (etter to runde kakeformer) med bakepapir. Stekes i ca 30 minutter.
Glasur:
150 g smør
100 g mørk kokesjokolade
1/2 dl sterk kaffe
375 g melis
Smelt smør og tilsett kaffe. Smelt inn sjokoladen og rør inn melis til du får en glatt masse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar