14.04.2012

Biff Wellington

Biff Wellington smakte jeg første gang hos min søster og ble helt forelsket i retten. Den er ikke så avansert å lage som man skulle tro så lenge man følger oppskriften. 



Til 2 personer:
ca 400 gr. indre- eller ytrefilet av okse
2, 5 butterdeigplater
1 sammenpisket egg
salt
pepper

Soppfyll:
2 sjampinjonger
3 skiver løk
1 fedd hvitløk
litt finhakket persille
1 dl brødsmuler
salt 
pepper




Stek kjøttet i smør og olje i noen minutter til alle sidene er gyllenbrune. Krydre med salt og pepper. La kjøttet avkjøles.

Finhakk sopp, løk og hvitløk og stek i smør i ca 10 minutter
 på svak varme. Kjør en brødskive i blenderen til det blir smuler. Tilsett smulene finhakket persille. Krydre med litt pepper og salt. 

Kjevle ut to lag med butterdeigplater som ligger oppå hverandre slik at du får stor nok overflate til å kle det rundt kjøttet. Legg på et lag med soppfyll, så kjøtt, så soppfyll på toppen av kjøttet. Pakk inn kjøttet med butterdeigen og lim sammen med egg. Legges med "sømmen" ned mot bakepapiret på stekeplaten. Pensle hele med egg. 




Du velger selv om du ønsker å pynte med ekstra butterdeig. Jeg brukte resten av deigen til å trykke ut tre hjerter med en hjerteform. Limte dem på med egg. 

La den stå kjølig til den skal stekes. Kan gjerne stå over natten før steking. 

Stekes i ca 200 C i 20 - 30 minutter (følg med på fargen på deigen eller bruk termometer til det viser rundt 57 C).


La retten hvile i 10 min. før servering. 


God fornøyelse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...