Jeg vet ikke hvordan det er med dere andre (og ja dette er helt klart et luksusproblem), men her i Stavanger har butikkene sluttet å selge filodeig. Dette syns jeg er helt merkverdig i en så matglad by der utvalget skal være variert og mangfoldig. Så hvis noen vet hvor man kan få tak i filodeig blir jeg glad for tips. I mellomtiden bruker jeg vårrulldeig... Disse kurvene ble en munnfull med fantastisk!
Marinade:
12 tinte og rå scampi - tarm fjernet
saften fra en lime
en halv finhakket rød chili
1 finhakket fedd hvitløk
4 ss soyasaus
4 ss olje
La rekene ligge i marinaden en time eller over natten
Vårulldeiger klippet opp i 12 passende kvadrater
Olje til pensling
12 ss rømme
2 ts gurkemeiekrydder
Finhakket vårløk eller gressløk
Legg vårulldeiger penslet med olje i muffinsformer og stek i ca fire minutter til de er gylne og sprø
Stek scampi stekepanne (bruk olje eller smør) i noen få minutter til de har skiftet farge og krydre med gurkemeie
Legg 1 ss rømme i hver av "kurvene" med vårulldeig
Plasser en scampi over
Dryss på med vårløk eller gressløk
Nam! Så delikat! Rart du ikke finner filodeig i Stavanger.. Jeg bør bruke den jeg har liggende i fryseren før den blir dårlig, kanskje jeg rett og slett skal lage dette! Ha en fin lørdag :) Klem
SvarSlettDet kan du jo lage ja. En kan jo bruke annet fyll enn scampi også.. Flere butikker sier at de har sluttet å ta dem inn på grunn av for lav etterspørsel. Regner med at de får dem inn igjen etter hvert. En strålende lørdag til deg også. Klem.
SvarSlettSer absolutt nydelig ut :)
SvarSlettDette MÅ prøves
Så kjekt! Det kan jeg anbefale at du gjør. Er jo faktisk ganske enkelt også...
SvarSlettDu får kjøpt filodeig på alle asiatiske matvare butikker. Flott oppskrift forresten!!
SvarSlettTakk for det! Jeg fant faktisk på vanlige dagligvarehandler også nå. Det var bare en liten periode de ikke hadde, for de byttet forhandler eller noe i den duren.
SvarSlett