05.04.2012

Ovnstekt kylling med couscous

Her har jeg kombinert en rett med smaker fra ulike deler av verden. Couscous fra Marokko, fetaost fra Hellas, raita youghurtdip og sprø papadums fra India og guacamole fra Mexico. En salig miks med mange smaker- teksturer og næringstoffer. 




Kylling:
1 hel økologisk kylling
Pensle den med olje eller smeltet smør og gni den inn med salt og diverse krydder:
pepper
koriander
chili

Stekes i en time på 180 C

Couscous:
Lag passe mengde som anvist på pakningen. Jeg har tilsatt gurkemeiepulver for å få den fine påskegule fargen. Så har jeg tilsatt hakket rødløk, paprika og fetaost.

Guacamole:
2 avokado
2 fedd hvitløk
2 ss finhakket chili
1 ts salt
4 ss saft av sitron eller lime

Tilsett alt i en bolle og mos det hele med en gaffel til du får en fin konsistens

Raita - Youghurtsaus:
Det finnes mange kombinasjoner av denne youghurtsausen. Her er min versjon:
2 dl matyoughurt (naturell)
2 ss finhakket mynte
1 ts koriander
1 ts spisskumin
1 ts kayennepepper
1 ts salt

Bland alt sammen i en skål

Papadums:
Disse får du kjøpt i de fleste matvareforretninger og de ligger i nærheten av indiske sauser. De skal pensles med olje og varmes i microen i noen sekunder til de blir sprø. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...