26.04.2012

Asiatisk suppe med biffkjøtt

Her er en smakfull suppe inspirert av det asiatiske kjøkken. Jeg tør ikke kalle den pho- eller tom kha gai-suppe da denne er mer eller mindre er egenkomponert med råvarer som er lett tilgjengelige. Yum yum gimme sum - så god den ble!




Ingredienser til 3 - 4 personer:
450 g hakket biffkjøtt 
2 finhakket vårløk
1 rød chili
saften av en lime
14 dl oksekraft (eller 14 dl vann tilsatt oksefond)
1 gulrot hakket i fine strimler
2 dl hodekål hakket i fine strimler
100 ml Hoi Sin-saus
noen spiseskjeer hvetemel
2-3 ss salt (smak til etter ønske)
3 ss soya saus
2 nøster risnudler eller eggnudler






Vend oksekjøttet i litt mel og stek i olje til kjøttet er gyllenbrunt. Tilsett kraft, hoi sin-saus og salt og la dette småkoke i en time.  


Tilsett nudler lime, chili (fjern frøene) resten av grønnsakene og la dette koke i tre minutter til. Dryss gjerne over litt firske urter før servering. 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...