04.02.2012

Valentinerpai med vaniljekrem og blåbær

14. februar er valentinerdagen. Hva med å overraske din kjære - eller deg selv dersom du er singel - med en liten pai til frokost eller som dessert? Denne er sprø utpå med deilig varm vaniljekrem inni. Til sommeren vil jeg bytte ut blåbær med jordbær...










Du trenger (her ble det en pai pr. butterdeigflak): 
1 pakke butterdeig
1 pakke vaniljekrem (ikke vaniljesaus)
1 sammenpisket egg
litt perlesukker
1 kopp blåbær (ferske eller frosne)
hjerteform (de som du bruker til pepperkaker)
kakedryss av hjerter (valgfritt)



Tin butterdeigplatene og kjevle dem ut til de er ca 3 cm lengre på sidene. Press ned hjerteformene og fjern overflødig deig. Legg 1 ts. med vaniljekrem og 1 ts. blåbær på den ene hjertedelen. Pensle kantene med egg. Legg på det andre hjertet som lokk. Press ned kantene med en gaffel. Pensle lokket med egg og dryss over perlesukker. Stek på 200 C i ca 12 minutter. De skal være gyllenbrune og sprø. 





Her kan du stemme på mitt bidrag i matbloggsentralens valentinesutfordring. 
God helg!

2 kommentarer:

  1. Prøvde disse i dag, og dei var heilt nydelege. Har linka til oppskrifta di på bloggen min ;)

    SvarSlett
  2. Dine var nydelige med sjokolade på! Så kjekt å få inspirere :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...