Jeg husker med skrekk og gru barndommens nitriste, grå fabrikkfiskekaker, og får derfor litt grøssninger når jeg hører ordet fiskekaker. Jeg lover at disse som mannen har laget er mye bedre, så bare overse ordet fiskekaker. Jeg kan kalle disse for noe annet. For eksempel thailandske fiskefristelser, eller fiskenuggets... eller fiske... ting. Uansett - disse er himmelske!
Til fire personer trenger du:
Til fire personer trenger du:
1 fedd hvitløk i tynne skiver
1 sjarlottløk, finhakket
1 stilk sitrongress, finhakket
2,5 cm frisk galangalrot eller finhakket ingefær
4 ss hakket koriander
1 ss thailandsk fiskesaus
1 lite egg, sammenvispet
500 g hvit fiskefilet uten skinn og ben (vi brukte torsk)
peanøttolje til steking
Saus:
5 - 6 cm agurk
1 rød chili
1 ts brunt sukker
saften av en lime
Ha hvitløk, sjarlottløk, sitrongress, galangal, koriander, fiskesaus og egg i en hurtighakker. Kjør det hele sammen til en glatt pasta.
Skjær fisken i biter og ha den i hurtighakkeren eller blenderen til alt er godt blandet.
Form fiskefarsen til 12 - 16 små boller. Klem dem flate til kaker.
Saus: Skjær agurken i små terninger, og hakk chilien fint. Fjern chilifrøene hvis du vil ha en mildere saus. Bland sukker, limesaft og soyasaus i en bolle og rør til sukkeret har løst seg opp. Tilsett agurk og chili, og vend sammen.
Stek fiskekakene i varm olje til de er gylne på begge sider. La de renne litt av seg på kjøkkenpapir. server sammen med sausen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar