29.02.2012

Hjemmelaget tortillalefser, eller wraps om du vil

Min datter kom hjem fra skolen og fortalte om de fantastiske tortillalefsene hun hadde laget på skolekjøkkenet. I dag fikk hun lage de her hjemme. Det ligger litt arbeid bak, men det var verd å vente på, og ikke minst; disse inneholder ingen palmeolje som mange av de ferdigkjøpte har i seg. Vi valgte laks med rømme og salat som fyll. 




Du trenger:
4,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
60 g smør
2 dl lunkent vann
1,5 ts bakepulver

Bland sammen 4 dl av melet med salt og bakepulver. Smuldre inn smøret og rør inn vannet. Rør inn resten av melet dersom deigen virker løs. Den skal ikke være for fast. Legg et kjøkkenhåndlke over bollen og la deigen hvile i 20 minutter.

Del deigen i 12 like store deler. Kjevle dem ut til ca 15 cm i diameter. Stek lefsene på en panne uten smør eller olje på middels varme i noen minutter på hver side. Du snur dem når du ser at deigen blåser seg opp. 

Legg de ferdigstekte lefsene i en stabel under et kjøkkenhåndkle mens du steker ferdig resten.





2 kommentarer:

  1. Kjempe gode wraps! Kan aldri gå tilbake til kjøpe-wraps mer. Det var jo enkelt å lage også!:-) Takk for oppskriften! Men... Kan jeg legge dem i fryseren og ha dem til senere??

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjekt å høre! Disse kan du godt fryse ja...

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...