Gulrotsuppe er godt i seg selv, men med tomater til får den litt ekstra god syrlighet mot den søte gulrotsmaken. Denne suppa er både enkel, mettende og kjernesunn.
Du trenger:
5 gulrøtter, skrelte og hakket
1 boks tomater
5 dl god kraft
1 indrefilèt av svin
ca 5 sopp du liker, grovhakke
1 ts spisskumin (krydder)
salt etter smak
persille til pynt
Kok gulrøttene i litt av kraften og tomatboksen (ikke tilsett alt kraften i første omgang hvis det ikke blir plass i blenderen). Når gulrøttene er møre mixes alt i blenderen. Hell tilbake i gryta og tilsett resten av kraften. Tilsett mer vann dersom den blir for tykk. Tilsett krydder og salt. Stek svinet i olje til gyllen. Krydre med salt og pepper. Etterstek i ovnen på 225 C i 10 min. La kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer det opp i skiver. Stek soppen i smør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar