27.02.2012

Potetmosgrateng vegetar - nesten Sheperds Pie

Hva med en kjøttfri mandag? Her er en enkel og mettende rett. Perfekt comfort food.


Fire porsjoner:
1 løk finhakket
1 fedd hvitløk, hakket
2 ss hakkede fersk oregano eller andre friske urter
1 boks tomater
3 dl grønne erter
ca 6 store sjampinjonger, hakket
2 ss salt
1 ts nykvernet pepper
1 ts honning
2 dl grønnsakskraft (eller 2 dl vann og 2 ss veganbuljong)
olje eller smør til steking
2 dl revet hvitost til topping

Potemos:
1 1/2 kg potet
2 dl melk
2 ss smør
2 ts salt


Stek sopp i olje eller smør til den er gyllenbrun. Tilsett løk og hvitløk og la det frese i et halvt minutt. Tilsett tomater, kraft, erter, honning, urter og salt. La det koke i fem minutter. Lag potetmosen klar (hell i mer melk dersom den blir for tykk). Hell sausblandingen i en ildfast form. Legg over potetmosen. Spre det fint ut med en slikkepott. Hell over revet ost. Nå som alt er varmt alt trengs det ikke lang tid i ovnen. Stekes på 250 C i ca åtte minutter til osten er gyllen. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...