10.02.2012

Gulrotsuppe med blomkål og ingefær

Det er influensa- og forkjølelsesesong, så nå trenger vi vitaminer vitaminer! Denne gulrotsuppa er både mettende, enkel å lage og proppfull av vitaminer. Det hevdes at ingefær hjelper mot blant annet kvalme, forkjølelse, influensa og giktsmerter. 



Du trenger:
8 dl kyllingkraft (eller 8 dl vann og 2 buljongterninger)
3 store gulrøtter, skrelt og hakket
1/2 blomkålhode, hakket
1/2 ts finhakket ingefær (eller den på tube)
salt
evt. persille til pynt

Kok grønnsakene i kraft/vann og buljong til de er møre. Hell det hele med væske og alt i en blender. Tilsett ingefær. Kjøres i blender til du får en silkemyk konsistens. Smak til med salt. Jeg pyntet suppa med persille, noen dråper olivenolje og pepper. 


Jeg brukte denne tuben med ingefær, for den har ingen kunstige tilsetningsstoffer men likevel lengre holdbarhetstid enn fersk ingefær. Og man slipper å hakke. Ingefær har en kraftig smak, så en halv teskje var nok for min del.

Så en liten digresjon:


Var ikke denne nye puta søt vel?

2 kommentarer:

  1. Den nye puta var kjempesøøøt. Hehe :) Og suppa ser skikkelig digg ut. Den skal jeg så absolutt prøve ut en dag!

    GOD HELG!!! :D

    Klem

    SvarSlett
  2. Alltid kjekt å høre fra deg Julianne! Kjempestolt over putene fra Kid (skal ikke så mye til her i gården). Ha en knallfin helg! klem

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...