Til 2 personer:
2 svinebiffer (vi brukte chautebriand)
2 endiver
4 ss sukker
2 ss sherryeddik
1/2 rød chili
saft av 1 sitron
5 tråder safran
1 ts malt koriander
salt
pepper
knust sort pepper
1 fedd hvitløk, hakket
2 ss smør
1 ss olivenolje
1. Gni inn kjøttet med salt, pepper og hvitløk. Stekes i panne.
2. Del endivene i "naturlige lag". Ha dem i en kasserolle og vend inn 2 ss sukker og saften fra sitronen. Bland godt. Tilsett 2 ss vann og kok opp. La det koke i 5 minutter. Smelt 2 ss sukker i en ny kasserolle og smelt til en lys karamell. Tilsett sharryeddik og la det koke nesten helt inn.
3. Sil kraften fra endivene og ha den over i "sirupen". Tilsett chili, safran og koriander. Kok sausen inn til ca 1 dl. Tilsett 2 ss smør mens den koker. Visp inn 1 ss olivenolje og smak til med salt og kvernet pepper. Chilien kan fjernes når sausen er passe sterk.
frukt.no |
Safran er et av verdens dyreste krydder. Man trenger minst 70 000 krokuser til ett kilo safran. De små kryddertrådene plukkes for hånd. Da kan man forstå hvorfor det er så dyrt.
Hei. Får man tak i alle ingrediensene i en vanlig dagligvarebutikk?
SvarSlettHei. Ja dette finner du i dagligvarehandelen (vertfall Meny og de med godt utvalg).
Slett