08.11.2011

Sursøt gris ala Hellstrøm

Denne retten har mannen laget og hentet fra Hellstrøms "Enkle og perfekte menyer". Noen små justeringer er gjort i forhold til hva vi fant tilgjengelig. Vi byttet ut svinekottelett fra Grøstad Gris med chautebriand som er den mest eksklusive del av indrefilèten. Veldig godt!

Til 2 personer:
2 svinebiffer (vi brukte chautebriand)
2 endiver
4 ss sukker
2 ss sherryeddik
1/2 rød chili
saft av 1 sitron
5 tråder safran
1 ts malt koriander
salt
pepper
knust sort pepper
1 fedd hvitløk, hakket
2 ss smør
1 ss olivenolje


1. Gni inn kjøttet med salt, pepper og hvitløk. Stekes i panne.


2. Del endivene i "naturlige lag". Ha dem i en kasserolle og vend inn 2 ss sukker og saften fra sitronen. Bland godt. Tilsett 2 ss vann og kok opp. La det koke i 5 minutter. Smelt 2 ss sukker i en ny kasserolle og smelt til en lys karamell. Tilsett sharryeddik og la det koke nesten helt inn.


3. Sil kraften fra endivene og ha den over i "sirupen". Tilsett chili, safran og koriander. Kok sausen inn til ca 1 dl. Tilsett 2 ss smør mens den koker. Visp inn 1 ss olivenolje og smak til med salt og kvernet pepper. Chilien kan fjernes når sausen er passe sterk.

Endivie, Sikori
frukt.no
 Hvis du lurer på hva endive er, kan du se på bildet over. De kalles også for sicori, noe som er greit å vite når man skal lete i butikken.


Safran er et av verdens dyreste krydder. Man trenger minst 70 000 krokuser til ett kilo safran. De små kryddertrådene plukkes for hånd. Da kan man forstå hvorfor det er så dyrt.                        


                     


                     


2 kommentarer:

  1. Hei. Får man tak i alle ingrediensene i en vanlig dagligvarebutikk?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Ja dette finner du i dagligvarehandelen (vertfall Meny og de med godt utvalg).

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...