Denne oppskriften er hentet fra Hellstrøms "Enkle og perfekte menyer". Dette er en av rettene fra boka mannen min serverte meg på lørdagskvelden. Himmelsk godt!
Du trenger:
6 dl fløte
160 g sukker
saft av 2 sitroner
2 bananer
2 ss honning
trespidd
Tempuradeig:
90 g mel
60 g maizena
1 egg
3/4 dl fløte
1 1/2 dl vann
3 ts bakepulver
soyaolje til fritering
1. kok fløte og sukker (småkokes 15 - 20 min). Tilsett sitronsaften og visp godt. Fordel massen i 4 vide glass. Avkjøl i 2 timer.
2. Bland ingredisnsene til tempuraen. Varm opp olje til fritering.
3. Skrell og del bananene i to. Stikk dem på trespidd, dypp i tempurarøren og friter i varm olje til de er gylne og sprø. La bananene renne av seg på kjøkkenpapir. Smør honning over bananene før servering.
Bruker du kremfløte eller matfløte på tempurarøren?
SvarSlettSer veldig godt ut!
Kjekt å høre! Det brukes kremfløte.
Slett