04.03.2012

Og overraskelsen var...

...et besøk på restauranten med en stjerne i Michelinguiden: Statholdergaarden i Oslo!


Det var så fint når vi kom inn dit at vi ble nesten målløse og begynte å hviske til hverandre i stedet for å snakke normalt. Men etter første drink ble vi litt mer varme i trøya...


Bent Stiansen hadde i samarbeid med kjøkkensjef Torbjørn Forster komponert dagens meny. Vi hadde fire retter med vinpakke. (Bildene er tatt med mobilen så jeg beklager kvaliteten).


Mens vi ventet på første rett fikk vi disse kremmerhusene av filodeig med rekefyll...


...og noen munnfuller med gulrotsuppe, breiflabb og oksehale. Mmmmm det var så godt!


Skalldyrconsummé servert med lettrøkt ørretrilletrulade,
fennikel, romanesco og petit pois- trøffelskum



Ristet kamskjell og gressløkmarinert hellefisk anrettet med mangochutney, sesammarinert passe pier, jordskokk creme og paprika
Soya-blåskjellskum


Og mens vi ventet på neste rett fikk vi bringebæris med annanassorbet og ristet pepper


Sort pepperglasert andebryst fra Hotle gård anrettet med glasert eple,
kvedepuré, rødbete med ferskost og pekan, løkkrokett og savoykål
Nypesjy


Vellagrede oster servert med
hjemmebakt knekkebrød og fruktkompott 
To ulike viner ble servert til osten for å matche de ulike ostene


Sjokoladeselice og terte med moccacrème og appelsin servert med syltet appelsinskall, limesorbet og appelsinsaus


Og da vi var mette og fornøyde, fikk vi enda mer søtt. Ulike konfekter og tynne, sprø kaker.

Alt i alt en flott opplevelse som ble et minne for livet. Alle forventninger ble innfridd og vel så det. 

Tusen takk kjæreste for en fantastisk opplevelse! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...