Noen ganger higer jeg etter "full pakke" til middagen, så denne helgen ble det kremet soppsaus, potetmos, sprø asparges og saftig indrefilet av svin.
Sausen:
1 dl kraft
1 dl fløte
2 ss rødvdinseddik, eller rødvin
1 dråpe sukkerkulør
1 kopp sopp i skiver
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss maizena
1/2 kopp vann
1 ss smør
salt
pepper
Stek i olje eller smør sopp til den er brun og fin, tilsett hvitløk mot slutten av steketiden. Varm opp kraft og fløte i en kjele. Tilsett maizena som er rørt ut i en halv kopp kaldt vann og rødvinseddikk. La det koke i noen minutter. Tilsett sukkerkulør og soppen og smak til med salt og pepper. Rør inn smøret til slutt.
Indrefilet av svin:
gni den inn med salt og pepper. Stekes i smør slik at alle sider er gylne. Legg den over i en ildfast form og la den stekes i ovnen på 125 C i 20 min. La den hvile i 5 min før du skjærer den opp.
Serveres med asparges frest opp i smør, og hjemmelaget potetmos. Persilledryss til pynt.
Ha en strålende dag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar