09.03.2012

Hjemmelaget sweet chili sauce... eller søt chilisaus om du vil

Jeg elsker sweet chili sauce, og jeg spiser det til nesten alt. Ulempen er at den du kjøper ferdig inneholder en del sukker, så her er en oppskrift som kan lette litt på samvittigheten da jeg har byttet ut sukkeret med honning. Dette smakte enda bedre enn ferdigkjøpt og du lager den på under en halvtime.2 røde chili
2 fedd hvitløk
1 kopp (= nesten 2 dl) vann
1/2 kopp risvin
2 ts eddik (7%)
3 store ss honning
2 ss fish sauce
3 ss saft fra sitron
1 toppet ts maisstivelse (maizena)

Fjern stilkene på chiliene del i biter. Du kan fjerne frøene hvis du ønsker en mildere smak (jeg lot mine være med). Kjør chili, hvitløk og halvparten av vannet i en blender i noen minutter, men ikke for lenge så det blir purè. De små bitene kan gjerne være synlige. Varm opp risvin, eddik, chiliblandingen og honning i en gryte. La det koke i 3 minutter. Rør ut maisstivelsen i en kopp med resten av det kalde vannet og tilsett dette i gryta. Gi det hele et oppkok. Tilsett fish sauce og sitron. Kok et par minutter til. Sett gryta til sides og la det kjøle seg ned. Tilsett det hele i sterile glass med lokk. Oppbevares i kjøleskapet. 
6 kommentarer:

 1. Dette så fantastisk ut. Skal definitivt prøve:D Skal også prøvde ditt hjemmelagde peanøttsmør.:D
  Takk for gode oppskrifter med fine bilder!

  SvarSlett
 2. Kjekt å høre Martin! Håper det smaker og takk for komplimentene. :D

  SvarSlett
 3. Denne er veldig bra. Det er min hovedoppskrift på sweetchili-saus, men jeg stemmer av med litt salt og pepper mot slutten av kokingen.

  SvarSlett
 4. Artig å høre at flere enn meg bruker honning i swee-chilisausen. Sikkert godt med litt salt og pepper, men jeg bruker ofte soyasaus i tillegg som tilbehør og får saltsmak derfra.

  SvarSlett
 5. Hørtes veldig godt ut! Elsker sweet chilisaus og har lyst å lage selv! Hvor lenge er den holdbar i kjøleskapet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å høre! Det syns jeg du skal prøve på. Den har jo ingen konserveringsmidler i seg, så jeg er usikker på hvor lenge den holder seg, men jeg vil tippe minst to uker. Lykke til!

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...