19.03.2012

Frityrstekt scampi med kokos

La oss drømme oss frem til sommer og 
karibisk stemning med denne herlige
lille retten....

Marinade:
10 rå scampi, tarm fjernet
juice fra 1 lime
en halv hakket chili
2 fedd hakket hvitløk
1/2 kopp soyasaus
3 ss olje

La det ligge i noen timer, eller over natten.

Til panering trenger du:
2 egg sammenpisket med litt salt
3 kopper kokosmasse
1 kopp hvetemel
solsikkeolje til fritering


Dypp rekene først i mel, så egg, så kokosmasse. Gjør alle rekene klar før de stekes. Friteringen krever din fulle oppmerksomhet. Varm olje i en tykkbunnet gryte. Den er varm nok når rekene freser/bobler. Stekes på begge sider i noen minutter til de har en fin gyllen farge. Ikke ha for mange reker i gryta på en gang. La dem renne av seg på tørkepapir. Kan ettervarmes i ovnen dersom du ikke vil stå over frityrgryta mens du har gjester.

Jeg var heldigvis hjemme alene når jeg stekte disse, for jeg så temmelig teit ut med dusjhette på hodet (for å unngå at lukten av frityr setter seg i håret).

Serveres med en frisk salat eller salsa, og denne hjemmelagede sweet chilisausen. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...