31.07.2012

Sjokoladekandisert eple, eller eplepops (apple pops).

Himmelens sluser har åpnet seg over Stavanger og skal gjøre det i minst en uke til, men jeg tviholder på sommerfølelsen likevel for jeg har ferie i to uker til. Cakepops er i vinden og jeg har enda til gode å prøve ut disse for jeg syns det virker som fryktelig mye arbeid. Disse eplepopsene derimot er både lette å lage og delvis sunne. Du bare skjærer opp eplene i skiver, stikker i en pinne og dypper i smeltet sjokolade. Så pynter du med hakkede nøtter og/eller kakepynt. En slager i barneselskap eller til hagefesten... i et vanntett telt om du bor på vestlandet.






Jeg smelter sjokoladen ganske enkelt på en tallerken i microen i noen sekunder (rør innimellom og sjekk at den er smeltet). Du kan også bruke vannbadmetoden, men micrometoden har aldri sviktet meg. Skjær eplene i tykke skiver slik at de ikke brekker når du stikker i pinnen. Nøtteblandingen la jeg i en pose og dælget løs med en kjevle for å få dem finhakket. Så er det bare å dyppe i hvit og/eller brun sjokolade, så i nøtter eller kakepynt - det du måtte like. Avkjøles på bakepapir i kjøleskapet. Du kan også bruke sukkerfri sjokolade som er å finne i mange dagligvarebutikker for tiden. 




Min datter på 12 år var i himmelen da hun fikk være med på å lage disse... og ikke minst spise dem!

12 kommentarer:

  1. God idè! Lettvint og kreativt. Og helt sikkert veldig godt.. ;)

    SvarSlett
  2. Takk! Smakte veldig godt, og herlig at det er så lettvint :)

    SvarSlett
  3. For en utrolig god idé! Så enkelt og så greit.
    Det kan være at jeg knabber denne idéen og legger ut på bloggen min.
    Med link til din side selvsagt. Håper det er greit! Dette så jo bare helt
    fantastisk ut! Hvor mange dager holder de seg forresten? Kan de lages en
    eller to dager i forveien?

    SvarSlett
  4. Så kjekt, det kan du gjøre. Hvis eplet skal holde seg sprøtt tror jeg at jeg ville laget det senest dagen før. De er heldigvis ikke vanskelige å lage, så om en må lage de samme dag som et eventuelt selskap tar det ikke allverdens med tid. Lykke til!

    SvarSlett
  5. Takk for det! Eplene holdt seg frisk iallefall til i dag så det er ikke værst :) Her er blogginnlegget som jeg la ut i går: http://goodcupcakesgood.blogspot.no/2012/08/eple-dyppet-i-sjokolade.html#comment-form

    SvarSlett
  6. Nydelig innlegg og takk for god omtale! Ikke ille at de holdt seg så lenge. Ha en herlig lørdag!

    SvarSlett
  7. Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [æ] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    SvarSlett
  8. Så fantastisk sunt og "syndig" ! Vi har lagt ut link til bloggen din og denne gode ideen på vår Facebook side.

    GOD HELG fra Kristin og Therese

    www.sotesaker.no

    SvarSlett
    Svar
    1. God beskrivelse! Tusen for linking, det setter jeg og min lille blogg veldig pris på. Ha en fortreffelig lørdag.

      Slett
  9. Dette ser herlig ut, må jo bare prøves :-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...