2 personer
500 g hvit fisk (klippfisk eller torsk/lettsaltet torsk)
3 små poteter
1/2 l melk
1 fedd hvitløk
2 ss finhakket persille
4 ss olivenolje
salt og pepper
Tempuradeig:
60 g mel
20 g maizenamel
1 egg
1/2 dl fløte
3/4 dl vann
2 ts bakepulver
Olje til fritering
Kok potetene møre. Skjær fisken i biter. Ha den i en kjele sammen med hvitløk og melk. Gi det et oppkok og la det trekke i 10 minutter. Sil av melken og kjør resten i en blender. Tilsett olje og persille mot slutten til du får en fin konsistens.
Bland sammen alle ingrediensene til tempuradeigen. Form potetmassen til små boller, dypp i tempuraen og stekes i olje på sterk varme til de er gylne og sprø. La de renne av seg på kjøkkenpapir før servering.
Smaker godt sammen med sweet chilisaus eller aioli.
Dette så veldig godt ut:)
SvarSlettJa ikke sant? Disse var knallgode!
Slett