Dette sier Jan Vardøen i boka Tøff Mat om den tradisjonelle engelske Fish and chips-retten. Og jammen saktens er jeg enig i at en sjelden gang må man kunne unne seg dette herlige comfortmåltidet (og hey, det er jo OL i London for tiden). Her har jeg laget Jan Vardøens versjon:
Du trenger:
Benfri hvit fisk (gjerne torsk)
Frityrolje
Røre:
25 g fersk gjær
3,5 dl mørkt øl
5 dl kaldt kullsyrevann
500 g hvetemel
2 ts havsalt
2 ts nykvernet pepper
Visp sammen øl og gjær. Tilsett kullsyrevann, salt og pepper, visp videre. Ha i melet litt etter litt under omrøring, helt til røra blir passe tykk, omtrent som vaffelrøre. La røra hvile i kjøleskap.
Vend fisken et par ganger i røra slik at hele fileten blir ordentlig dekket. Dypp fisken i gryten med varm olje (180 C). Vær forsiktig så du ikke brenner deg og ikke gå fra gryten mens den står på. Ikke ha for mange fileter i oljen på en gang. Stekes i 2 - 3 minutter til fisken er gyllenbrun. La den renne av seg på kjøkkenpapir før servering.
Er du redd for å få trykksverte fra avisen på maten din kan du bruke matpapir på det innerste laget.
Kilde |
God fornøyelse!
Flott bilde og god mat:)
SvarSlettKjekt å høre!
Slett