04.08.2012

Fish and chips

"Chips med salt og eddik er den billigste gatematen som finnes, og den har holdt liv i mange generasjoner av briter. Ikke rart de er så bleke. Men fish and chips er sinnsykt godt og slettes ikke vanskelig å lage. Og vi som har tilgang til så mye god sjømat har all grunn til å gjør noe annet enn å bare koke den eller spise fiskepinner"
Dette sier Jan Vardøen i boka Tøff Mat om den tradisjonelle engelske Fish and chips-retten. Og jammen saktens er jeg enig i at en sjelden gang må man kunne unne seg dette herlige comfortmåltidet (og hey, det er jo OL i London for tiden). Her har jeg laget Jan Vardøens versjon:


Du trenger:
Benfri hvit fisk (gjerne torsk)
Frityrolje


Røre:
25 g fersk gjær
3,5 dl mørkt øl
5 dl kaldt kullsyrevann
500 g hvetemel
2 ts havsalt
2 ts nykvernet pepper


Visp sammen øl og gjær. Tilsett kullsyrevann, salt og pepper, visp videre. Ha i melet litt etter litt under omrøring, helt til røra blir passe tykk, omtrent som vaffelrøre. La røra hvile i kjøleskap. 


Vend fisken et par ganger i røra slik at hele fileten blir ordentlig dekket. Dypp fisken i gryten med varm olje (180 C). Vær forsiktig så du ikke brenner deg og ikke gå fra gryten mens den står på. Ikke ha for mange fileter i oljen på en gang. Stekes i 2 - 3 minutter til fisken er gyllenbrun. La den renne av seg på kjøkkenpapir før servering. Er du redd for å få trykksverte fra avisen på maten din kan du bruke matpapir på det innerste laget. 

Fish and Chips Vintage Metal Sign
Kilde

God fornøyelse!

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...