22.08.2012

Sprøstekte krabbekaker - Crab cakes

Fersk krabbe med loff og majones er herlige saker, men hvorfor ikke bruke krabbekjøttet til noe mer? Dette er en amerikansk rett som lages i flere varianter. Passer fint som en forrett, velkomstrett eller til tapasbordet. Jeg tok vare på krabbeskallet og brukte det som skål til sweet-chilimajonesen. En kan jo bli forelsket av mindre....



Til 6 krabbekaker:
1 fylt krabbeskjell fra ferskvaredisk (eller selvfanget hvis du er så heldig)
1 vårløk
2 ss mayones
4 ss pankomel pluss ekstra til panering (tørkede brødsmuler som fås kjøpt i asiatiske butikker)
1 egg
1 ts limejuice
1/3 ts kayennepepper
1 fedd hvitløk
2 ss sesamfrø

Finhakk vårløk og hvitløken og legg det i en bolle. Tilsett limjuice, kayennepepper, ett lettpisket egg og mayones og rør sammen. Rør inn krabbe og pankomel.

Hell pankomel og sesamfrø på en tallerk og bland sammen. Varm olje i en stekepanne (ca 1 cm høyt med olje). Form krabbedeigen til små karbonader og dypp i pankomelet slik at de blir dekket på begge sider. Stekes i oljen til de får en fin sprø og gyllen overflate på begge sider. La de renne av seg på kjøkkenpapir før servering.

Serveres like etter steking. 

Til dipen bruket jeg majones blandet med sweet-chilisaus. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...