24.08.2012

Pannestekt hyse med shitakesopp og kremet pasta

Det er soppsesong og både skog og butikker bugner av disse herlige vekstene. Vi har kjørt butikkversjonen med shitakesopp, men du kan gjerne bruke selvplukkede sopper av andre slag til denne smakfulle italiainspirerte retten. Kveldens middag ble laget av mannen i reminiscensehjemmet som er mye flinkere enn meg når det kommer til havets delikatesser. Noen glass Chablis til denne var heller ikke feil. 





Ingredienser (ca 2 -3 personer):
400 g kveitefileter (eller annen god hvit fisk)
500 g shitakesopp skåret i skiver
2 ss finhakket sjalottløk
2 ss finhakket gressløk
2 ss hakket bladpersille
salt og kvernet pepper
olje og smør til steking
250 g pasta (vi brukte Jacobs utvalgte)
2 dl matfløte
sitron

Saus:
Kok opp 2 dl matfløte, rør inn revet parmesan til sausen tykner noe. Smak til med salt og pepper. Rør den inn i den kokte pastaen. 

Stek fisken i litt olje og smør i ca 3 - 4 minutter på hver side og krydre med salt og pepper. Fjern fisken fra panna men hold den varm under folie mens du steker resten. Stek soppen til den er gyllenbrun i smør og olje. Tilsett sjarlottløk salt og pepper. Dryss over persille og gressløk til slutt. 

Press over noen dråper sitron og server en sitronbåt som tilbehør. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...