04.07.2012

Spiselige sjokoladeskåler; gi jordbærene dine noe ekstra.

Sommertid er jordbærtid så hvorfor ikke gi de små herlighetene en ekstra fin beholder som man i tillegg kan spise? Du trenger ingen konditorferdigheter for å få til dette. Alt du trenger er ballonger, sjokolade og noe godt å fylle dem med. Jeg har brukt jordbær, kakepynt og vaniljesaus, men du kan også bruke iskrem, nøtter og dine favorittbær. Barna elsket dette og det samme vil nok de voksne gjestene gjøre. 








1. Smelt sjokoladen i en skål i microen til den får en fin konsistens. Stopp opp og rør av og til for å følge med. 


2. Blås opp ballongene til ønsket størrelse. Jo større balong, des større skål.


3. Dypp ballongene i sjokoladen og sørg for at du får et tykt lag. Form gjerne kanten med fingrene. Litt ujevnheter er bare sjarmerende, men pass på at det ikke er noen hull. Legg ballongene med sjokoladen opp i små skåler.


4. Avkjøl i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.


5. Sprekk ballongen forsiktig med en saks og lirk den løs fra sjokoladen. Hjelp til med saksen for å klippe den lør dersom den suger seg fast. Slipper den ikke tak med en gang kan du la den stå i romtemperatur til den slipper tak. Får du hull kan du lappe med mer smeltet sjokolade og avkjøle. Voila! Fyll skålene med det du liker. 


2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...