06.06.2012

Torsk med smørsaus og sopp


Når det kommer til fiskeretter er mannen min helt klart den flinkeste og mest kreative av oss. Det er han som har fått meg til å sette mer pris på sjømat. Her har han laget en herlig rett som vi hadde en fredagskveld med et glass (en flaske) Chablis til. Deilige og rene smaker med en helt nydelig smørsaus gjorde måltidet komplett. 




Smørsaus:
3 sjalottløk
3 dl tørr hvitvin
120 g smør
1 dl fløte
salt og cayennepepper
1/2 sitron


Skrell og finhakk sjalottløken og la den koke i hvitvinen i ca 8 minutter. Tilsett fløten og gi det et oppkok. Skru ned varmen og pisk inn litt og litt av smøret om gangen; her må det ikke koke. Smak til med salt og cayennepepper (eller vanlig pepper).


Denne sausen passer til mange typer fisk. Her er den servert med stekt  torsk, sopp og finhakkede urter (gressløk og persille). 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...