Jeg har fått etterspørsel om oppskrifter til mitt tidligere blogginnlegg "Italiensk aften". Det er alltid hyggelig når folk gir tilbakemeldinger og kommer med ønsker. Her er oppskriftene på en fireretters italiensk aften som ble uforglemmelig for både gjester og vertskap. Noen av oppskriftene har jeg publisert før, så her har jeg lagt ut link.
1: Velkomstrett: Frityrstekte risottoboller her.
2: Forrett: Ravioli med kongekrabbe og ricotta her.
3. Hovedrett: Helstekt kalv
Til fire personer:
600 g indrefilet av kalv (fås kjøpt hos gode slaktere. Mitt er fra Idsøe i Stavanger)1 ss smør
12 scampi (eller helst ferske norske reker nå som man har lært seg at scampi er en miljøversting)
Stek kalvefileten i smør (krydre med salt og pepper) til den er gyllen på alle sider. Sett den i en ildfast form og tilsett steketermometer. 60 C, for rød kjerne, 65 C for rosa og 70 C for grå.
Rekene eller scampiene freses raskt i smør sammen med litt gurkemeie.
Hvitløksmayones med gurkemeie:
2 eggeplommer
2 ss sennep
1 ts gurkemeie
2 ss vann
4 dl olje
2 ss eplecider-eddik
1 - 2 fedd hvitløk
salt og pepper
Kjør egg, sennep vann og eddik i en blender og tilsett oljen i en tynn stråle til blandingen tykner. Tilsett resten av ingrediensene og kjør i blender til blandingen ser ut som mayones.
Kjøttet har jeg servert oppå gulrotpurè. Denne lager du ved å koke gulrøtter møre, og kjøre disse i en blender sammen med litt smør, litt fløte, salt og pepper.
Saus:
3 dl vann
5 ss kalvefond fra flaske
maizena sausejevner
3 ss rødvin
1 ss smør
1 ts sukkerkulør
1 ss grov sennep
50 g ristede pinjekjerner
salt og pepper
Kok opp vann, fond, rødvin og sukkerkulør. Tilsett maizena til du får en passende tykk konsistens. Rør inn sennep og smør til slutt og så pinjekjernene. Smak til med salt og pepper.
4. Dessert: Hjemmelaget panacotta med friske bær
Du trenger:
4,5 stk gelantinplanter
2 vaniljestenger
7,5 dl kremfløte
2,5 dl sukker
Legg gelantinplatene i kaldt vann i fem minutter. Skyll godt og klem ut vannet.
Snitt valinjefrøene og skrap ut frøene.
Kok opp forsiktig fløte, sukker, vaniljefrø og vaniljestengene. Fjern gryta fra platen og fjern vaniljestengene. Tilsett gelantinen ved å røre den inn. Hell blandingen i seks små former eller glass.
Avkjøl i minst tre timer før servering. Serveres med riske bær og litt melisdryss.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar