03.06.2012

Muhammara - dip fra midtøsten med grillet paprika og valnøtter

Muhammara er en dipp som brukes til å dyppe brød i, ha over kebab eller til grillet kjøtt og fisk. Jeg skal servere denne til kveldens tapas. Fargen, konsistensen og smaken er helt nydelig. 




1 glass med "roasted peppers", altså bakt paprika. Eller en pakke med grillet paprika. Jeg brukte de som har fetaostfyll selv om dette ikke er typisk for denne retten.
50 g valnøtter
2 - 3 hvitløksbåter
1/2 kopp olivenolje (eller den resterende oljen i paprikaglasset)
1 ss sitronsaft
1 ts spisskumin (krydder)
1 ts kanel
1/2 ts tørket chili
25 g brødsmuler
litt salt og pepper
1 ss honning
litt peppermynteblader og sesamfrø til pynt på toppen


Tilsett alt bortsett fra olivenolje, sesamfrø og mynte oppi en blender. Miks det hele og tilpass med litt og litt olivenolje om gangen til du får den konsistensen du ønsker. Smak til med salt og pepper.


Serveres i romtemperatur. Dryss over litt ekstra olivenolje, sesamfrø og mynte før servering.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...