16.03.2013

Sjøkreps i friterte nudler

Med kun noen få ingredienser kan du lage denne spennende forretten. Ferske, norske sjøkreps smaker fantastisk sammen med disse crispy nudlene. 



Til to personer:
6 sjøkreps (fra ferskvaredisken)
1/2 ts salt
litt nykvernet pepper
1 nøste ferske eller kokte eggnudler
solsikkeolje til fritering
6 grillspyd i tre

Rens sjøkrepsene og tre de på et spyd. Dryss over salt og pepper. Trekk ut fem/seks tråder med nudler og surr dem rundt sjøkrepsene.

Varm opp oljen i en wok eller en liten gryte (nok til at det dekker sjøkrepsene). Den er varm nok til fritering når den bruser rundt en brødbit. Friter ett av spydene om gangen og rull dem i en retning slik at nudlene ikke faller av. Tas ut når nudlene er gyllenbrune. La de renne av på kjøkkenpapir. 

Serveres sammen med sweet chilisaus, lit persille og limeskiver. 

Kilde/inspirasjon: Oppskriften fant jeg i bladet Tara Smak (en rett av den thailandske kokken Gwan), men jeg har byttet ut scampi med norske sjøkreps fordi disse er både bedre og mer miljøvennlige. 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Kjekt å høre! Jeg likte retten veldig godt... og det var ekstra kjekt at den ikke var vanskelig å lage.

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...