22.03.2013

Påskeharens rundstykker

Endelig, endelig påskeferie! Plutselig får man tid til lange frokoster, og da passer det godt med disse påskeharene som er like lette å bake som vanlige rundstykker, for du klipper bare ørene til med en saks og trykker øynene inn med en spiss gjenstand. Klipp, klipp, trykk, trykk, smokk, smokk. Voila! 

1 pakke tørrgjær 
6 dl melk
125 g smør
1 egg
1 ts salt
4 ss sukker
1 kg fint hvetemelSmelt smøret og avkjøl. Ha egg i bakebollen og tilsett egg, smør, sukker, melk, salt og gjær. Rør inn melet litt og litt. Kna det hele til du får en fin deig. La deigen heves under plast til den er dobbelt så stor. 
Rull ut kuler med samme form og størrelse som et egg. La deigen heve i ca 20 min. Klipp til ørene og trykk inn øyne med en spiss gjenstand (jeg brukte grillspyd i tre). Stekes i på 220 C i ca ti minutter eller til de er gylne.

                                               

Ideen til disse fant jeg på denne bloggen, og som dere ser på bildet over ble hennes finere enn mine. Men sånn kan de altså se ut... God påske kjære besøkende! Dere betyr alt for bloggingen min. 

2 kommentarer:

  1. Morsomme disse! Lagde dem selv for noen dager siden. Mine så mer ut som dine også, bare at jeg brukte svarte sesamfrø til øyne :D Kjempefin blogg du har!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Monica! Artig å høre at dine også ble som mine. Litt skavanker er jo bare sjarmerende. God helg!

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...