03.03.2013

Bringebær- og blåbærgalette med vaniljekrem (blueberry galette)

    Jeg liker så godt det rustikke utseende på denne galetten. Den er som en pai, men du slipper å bruke form. Den ligner på noe man spiser i hagen en sommerdag der en har lyst til å bare lage noe enkelt for å få det meste ut av dagen. Tradisjonelt sett brukes det ikke vaniljekrem i denne typen pai, så her har jeg tatt meg noen kunstneriske friheter. Vaniljekrem og bær blir jo aldri feil. Disse kan også lages i miniporsjoner.



    Deigen:
    1 kopp usaltet smør, kaldt, kutter i terninger
    2 1/2 kopper hvetemel
    3 ts sukker
    1 ts salt
    1/2 kopp melk

    Hell først de tørre ingrediensene, så smør oppi en bolle. Rør sammen enten med en miksmaster eller for hånd  til smøret har smuldret opp. Tilsett melken og rør mer til du får en jevn deig. Pakkes inn i plast og la deigen stå i kjøleskapet i en time eller over natten.


     Fyllet:
    1 pakke vaniljekrem 
    1 kopp blåbær
    1 kopp bringebær
    2 ts melis

    Kjevle/trykk deigen til den er rund og flat. Spre vaniljekrem og bær på midten og brett kantene mot midten. Dryss over litt melis. Stekes i 30 - 35 min på 200 C. Smaker godt både varm og kald.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...