16.12.2012

Pepperkakeiglo med pingviner


Da er årets pepperkakehus i havn og denne gangen ble det en iglo fra selveste Nordpolen. Jeg skal ikke lyge på meg at dette var enkelt å lage,og noen ganger hadde jeg lyst til å smadre hele greia i tusen knas, men jeg ga ikke opp. Husk at du trenger ikke å lage alt på en dag. Start tidlig og lag litt om gangen. Jeg startet først med steking av bitene og montering av igloen før jeg gikk løs på pingvinene uka etter. 
Pepperkakedeig
1,5 dl vann
350 g farin
300 g smør/margarin
1 dl sirup
1 ss kanel
1 ss nellik
1 ss ingefær
2 ts bakepulver
750 g hvetemel


Melisglasur
1 eggehvite
4 dl melis

Røres sammen med en gaffel

Fremgangsmåte for igloen
Fin frem en suppebolle lignende den du ser på bildet og lag passende biter som passer rundt. Det kan være at deigen hever seg litt når den stekes, så her må du bare skjære bitene mens de enda er varme for å få rutene til å bli fine. Mekk det hele sammen over bollen. Ta deg god tid, og hvis det er i ferd med å rase sammen må du bare holde det på plass til det tørker. Taket er skjært ut som en runding og limt på. Til pynt har jeg drysset over melis og snøkrystaller (kakepynt). Fremgangsmåte for pingvinene
Kjekser (oreo/dots) deles i to, skjær bort mørke flekker og bruk nonstop som pupill.
Kroppen er laget av en runding av pepperkakedeig. Vingene har jeg pyntet med sort kakepynt og magen med melisglasur. Nebb og føtter er drops fra Europris. Limes sammen med melisglasur og smeltet sukker. 

4 kommentarer:

 1. Herlig igloo og pingviner.
  Minstemann synes vi må lage en sånn også:)
  Klem
  Liza

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Kanskje misntemann har rett :D Klem Lene

   Slett
 2. Så fantastisk kult og original med pepperkakeigloo, elsker det!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...