13.05.2013

Enkel kake til 17 mai: Marengskake med is og bær


Her er en reprise på marengskaken (i rødt, hvitt og blått) som passer fint til 17 mai. Bunnen kan du lage noen dager i forveien, slik at når den store dagen kommer får du tid til å lete etter strømpebukser i riktig farge og den ene bunadskoen som forsvant. Pynt marengsbunnen med det du ønsker av is, bær, raspet sjokolade, sitronmelisse og melisdryss. 4 eggehviter
1/4 ts salt
250 sukker
2 ts maizena
1 ts hvitvinseddik


Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
 Vend inn siktet maizena og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.
 Stek kaken ca. 1 time på 160 C til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.
Fyll kaken med det du måtte ønske. Jeg brukte vaniljeis og bær med raspet sjokolade og melis over. I den originale pavlovakaken brukes det vaniljekrem og pisket kremfløte. 

Kilde: matprat.no


Ha en stressfri uke - og hvis du får det til, fortell meg hvordan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...