03.02.2013

En smekker liten valentinesforrett: Geitost og rødbeter med balsamico, honning og pistasjenøtter

14. februar er til noens glede, og til noens smerte valentinesdag! Har du ikke smakt kombinasjonen av geitost (chevre eller ekte fetaost) sammen med røbeter, anbefaler jeg at du prøver det. Den jordlige rødbetesmaken mot den syrlige geitosten er nydelig, og honningen bidrar med en fin sødme. Her brukte jeg ekte fetaost (ikke fra sauemelk) men du kan også bruke chevre. Her kreves ingen kokkelering - kun dandering. 
Til to personer trenger du:

1 - 2 rødbeter (ferdig kokte, ikke fra glass)
En pakke med ekte fetaost (jeg brukte Jacobs utvalgte)
2 ss kremet balsamico
2 ss flytende honning 
2 ss hakkede pistasjenøtter
noen små basilikumblader
En liten hjerteform 

Hell 1 ss balsamico på tallerken og spre den ut med en pensel.
Skjær rødbetene i biter og press ut to hjerter med en hjerteform. Gjør det samme med osten. 
Legg en rødbetebit under ostehjertet og en over. Legg det over balsamicoen og hell over honning. Dryss over nøttene og små fine blader av basislikum.4 kommentarer:

 1. Så utrolig lekkert! Du er en kunstner uten like.

  Yoghurten står å godgjør seg i dette øyeblikk! Er litt spent på resultatet, i og med at jeg bruker ekstra lettmelk. Mulig fettinnholdet er avgjørende for konsistensen. Vi får se! Skal gi deg tilbakemelding :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Julianne!

   Tror det skal gå greit med yoghurten din. Gleder meg til å høre fra deg! :D

   Slett
  2. Du, nå har jeg prøvd meg på yoghurt. Den ble bare litt tykkere, men fortsatt tynnere enn drikkeyogurt. Men så brukte jeg laktosefri yoghurt naturell sammen med den ekstra lette melken. Jeg vet ikke, men når jeg tenker meg om så lever jo melkesyrebakterier av laktose, så i og med at yoghurten var laktosefri kan det være at den inneholder mindre melkesyrebakterier av den grunn. I tillegg til at det var for lite fett i melken til at den ble tykk nok. Hehe. Så jeg får prøve igjen.

   Men jeg fikk brukt melken i ei vaffelrøre, så ingen melk ble kastet bort ;-)

   Slett
  3. Det er nok mange faktorer som kan spille inn der ja. Skal prøve med lettmelk og vanlig yoghurt naturell neste gang og teste det ut.. Alltid gøy å eksperimentere litt selv om ikke utfallet blir perfekt. Det er jo det man lærer av :D

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...