13.01.2013

Løksuppe med øl og tre typer løk

Minus sju grader i Stavanger, men hva gjør vel det når solen endelig skinner så skarpt og klart at vi nesten får solstikk av uvantheten. Etter en frisk tur på Solastranden kommer vi hjem med iskalde kinn, og da er det godt med en varmende løksuppe med hint av ølsmak som er så mild og søt at til og med ungene liker den (alkoholen er kokt bort, så her er det ingen fare). En fin vri på den klassiske franske varianten. 


Til ca 3 personer trenger du:
1 rødløk, skåret i tynne skiver
1 løk, skåret i tynne skiver
3 sjalottløk skåret i tynne skiver
5 hvitløksfedd, finhakket
2 ss smør
4 ts balsamico eddik
1 ts honning
3 ss mel
3 dl mørk øl
7 dl kraft (vegetar eller okse)
1 ts fersk timian
1 ts persille (til å drysse på toppen)
salt og pepper
toastet brød (en til hver skål)
litt av din favorittost til å drysse på toppen (er du ekstra tøff bruker du blåmuggost)

Fremgangsmåte:
1. Smelt smøret i en panne og stek løk og hvitløk til det er gyllent (ikke brunt).
2. Rør ut melet i en kopp sammen med  litt av den kalde kraften til klumpene er borte. Tilsett dette over løken.
3. Tilsett resten av ingrediensene (bortsett fra perille, ost og brød) og la det koke i en liten time under lokk. 
4. Hell suppen over i ildfaste suppeskåler, legg over toastet brød og ost og la det stekes under høy varme i noen minutter til osten er smeltet. Har du ikke ildfaste suppeskåler kan du lage ostesmørbrød i ovnen som du  legger over til slutt. Dryss over pesille før servering. 


Så en liten hyllest til mannen min med hjerter og det hele fordi han er så tålmodig (selv om han fryser) når vi går tur og jeg stopper så ofte opp for å ta bilder. Redigert i appen Fotor fra mobilen.


Ha en hjertelig søndag!

Inspirasjon for denne oppskriften har jeg hentet hos Sixtyone45 

8 kommentarer:

  1. Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea _a_ vg.no

    :-)

    SvarSlett
  2. Artig vri på løksuppe, som er en av mine favorittsupper , skal helt sikkert prøves omgående da løksuppe er deilig mat i kaldt vær :-)

    Her er forøvrig en oppskrift på en helt original løksuppe rett fra franske landsbygda:
    http://godtsuntogbillig.blogspot.fr/2012/12/loksuppe-fransk-rimelig-festmat.html

    Vil gjerne følge bloggen din men fant ikke men fant ikke 'join this site' med google så inntil du legger det på så skal jeg begynne med å like deg på facebook så blir det spennende å følge med videre,

    Ha en fin dag :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Hege! Takk for hyggelige tilbakemeldinger. Orignal fransk løksuppe er kjempegodt. Skal finne ut av "join this site" med google... Veldig glad for at du liker meg på facebook. Velkommen skal du være!

      Ha en fin kveld :)

      Slett
  3. Franskgratinert løksuppe er uansett det beste, men det er med vin istedenfor øl!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg liker godt fransk løksuppe med vin. Dette er en herlig vri på den klassiske varianten.

      Slett
  4. Kommer rett fra middagsbordet etter å ha prøvd ut din variant av løksuppe. Herlig! Det blir ikke siste gangen jeg bruker denne oppskriften.

    SvarSlett
    Svar
    1. Veldig kjekt å høre! Godt at den falt i smak.

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...