Allerede neste søndag er det første søndag i advent, og alle hjerter gleder seg! Her er en reprise på fjorårets vakre pepperkakehjerte.
Du trenger:
Pepperkakedeig (her kan jeg anbefale denne fra den flotte bloggen fra Mat På Bordet)
Drops (se bilde)
Diverse pynt (snøkrystallene er fra Freia)
Melisglasur
Pepperkakeformer av hjerter - to størrelser
Du gjør:
Kjevle ut deigen på et bakepapir (eller helst et av teflon hvis du har).
Form ut først store hjerter, så mindre hjerter inni der dropset skal være.
Legg ett eller to drops i hjertehullet.
Settes til steking på 250 C. Her er det viktig at du følger med helt til dropsen begynner å boble. Da tar du de ut av ovnen. Tiden på dette varierer fra ovn til ovn, men ca 5 min må påberegnes. La hjertene kjøle seg ned før du fjerner dem fra brettet. Husk å stikke ut et hull med en fyrstikk til sløyfeoppheng. Dette kan du fint gjøre mens de er glovarme. Så pynter du etter eget ønske.
25.11.2012
19.11.2012
Hummer på butterdeigvafler med rømme
En perfekt liten velkomstrett som passer sammen med noe musserende i glasset. Butterdeigvaflene har jeg laget ved å kjevle ut butterdeigplater og steke dem i et smurt vaffeljern. Hjertene blir sprø og faste, nesten som kjeks. Får du noen biter med deig som stikker ut, skjærer du det bare bort med en kniv.
En fersk, kokt hummer er spredt utover disse seks vaffelhjertene. Jeg smurte på seterrømme, noen dråper sitron over hummeren, og fersk persille.
En fersk, kokt hummer er spredt utover disse seks vaffelhjertene. Jeg smurte på seterrømme, noen dråper sitron over hummeren, og fersk persille.
Etiketter:
forrett,
Gjester,
sjømat,
skalldyr,
velkomstrett
13.11.2012
Hjemmelaget yoghurt - enkelt og rimelig
Med skolebarn i huset går det mye yoghurt hjemme hos oss. Da jeg fant ut hvor enkelt det er få en liter melk til å bli en liter yoghurt fikk jeg helt dilla på å lage dette selv. Jeg lover at det ikke er så avansert og skummelt som det kan høres ut. Du trenger bare melk, varme, litt tid og hjelp av melkesyrebakteriene L. Bulgaricus og S. Thermophilus (2 ss yoghurt naturell) for å få det til. Disse bakteriene har blitt brukt i flere tusen år for å lage yoghurt. Og mens andre bakterier er skadelige, er disse bakteriene gode for fordøyelsen.
Slik gjør du:
Tips:
Alt du trenger er:
1 liter melk
2 ss yoghurt naturell
Slik gjør du:
Varm melken til 37 - 40 C
Rør inn yoghurten til den løses helt opp i melken
Hell det over i en ren bolle med lokk (jeg brukte glassbolle med en tallerken som lokk)
Pakk det inn i en plastpose og knytt knute
Hvis du har varmekabler på gulvet (hvis ikke, pakk det inn i et klede slik at den beholder varmen lengst mulig) kan det stå der i ca 6 timer eller natten over.
Ikke rør yoghurten mens dette pågår, for da er det ikke sikkert at den stivner.
Når den er ferdig setter du den i kjøleskapet.
Den har en holdbarhetstid på ca 5 dager.
Tips:
Du kan smaksette yoghurten etterpå med for eksempel bær, litt melis, vaniljefrø, eller du kan ha den sammen med musli, honning, nøtter og frukt. Du kan også lage den greske dressingen tzatziki ved å tilsette raspet agurk, hvitløk, salt og pepper.
Kilde: Lærebok i naturfag
Kilde: Lærebok i naturfag
11.11.2012
06.11.2012
Mine instagramfavoritter: Oktober
Alle bildene er tatt med min mobiltelefon. Jeg fanger opp stemninger fra årstidene, litt mat, hverdagsliv og interiør. Finn meg på Instagram som reminiscencekitchen. Du er velkommen som min følgesvenn.
03.11.2012
O`boykake - saftig sjokoladekake uten egg
O`boy denne er god! (Beklager, klarte ikke å la være)... men den er faktisk det, enten du tåler egg eller ikke. Her får du nok til en kjempestor langpanne. En typisk "kan jeg få oppskriften?"-kake, og her snakker jeg av en erfaring. Så her er den:
| ||||
Bland alle ingrediensene sammen og rør det sammen til en jevn røre. Hell røren i en langpanne. Stekes på nederste rille i ovnen på 200 grader i 20- 30 min. Kjenn med en pinne om den er ferdig. Glasur Bland alle ingrediensene sammen og rør den til den er jevn. Tilett mer melis dersom den blir for bløt. Bildet har jeg tatt selv, og oppskriften fant jeg hos kakemonsen.no | ||||
Abonner på:
Innlegg (Atom)