Alt du trenger er:
1 liter melk
2 ss yoghurt naturell
Slik gjør du:
Varm melken til 37 - 40 C
Rør inn yoghurten til den løses helt opp i melken
Hell det over i en ren bolle med lokk (jeg brukte glassbolle med en tallerken som lokk)
Pakk det inn i en plastpose og knytt knute
Hvis du har varmekabler på gulvet (hvis ikke, pakk det inn i et klede slik at den beholder varmen lengst mulig) kan det stå der i ca 6 timer eller natten over.
Ikke rør yoghurten mens dette pågår, for da er det ikke sikkert at den stivner.
Når den er ferdig setter du den i kjøleskapet.
Den har en holdbarhetstid på ca 5 dager.
Tips:
Du kan smaksette yoghurten etterpå med for eksempel bær, litt melis, vaniljefrø, eller du kan ha den sammen med musli, honning, nøtter og frukt. Du kan også lage den greske dressingen tzatziki ved å tilsette raspet agurk, hvitløk, salt og pepper.
Kilde: Lærebok i naturfag
Kilde: Lærebok i naturfag
Dette skal jeg prøve. Hvilken type melk bruker du ? Vil det fungere like godt med ekstra lettmelk som med annen melk, mener jeg ;)
SvarSlettSer så lekkert ut! :D
Jeg brukte h-melk, men jeg er temmelig sikker på at du kan bruke ekstra lettmelk også. Jeg prøvde til og med på dette uten å varme den opp til 60 grader først (kun til rett under 40 C) og det funket bra det også!
SlettLykke til og ha en fin lørdag!
Så bra! Blir spennende å prøve! Skal gjøre det nå faktisk. Ha en fin lørdag du også :-)
SlettFunker det med soyamelk o.l? Hva med yoghurt is?
SlettSiden de probiotiske bakteriene i yoghurt er en cellekultur av melkesyrebakterier tror jeg ikke det. Men jeg er ikke 100% sikker i min sak.
SlettDu kan fint bruke denne typen yoghurt (av vanlig melk) til yoghurtis. Lykke til!