18.12.2011

Soppgryte med renskåret svinekjøtt

Det er søndagsåpent i butikkene - og julegaver skal handles inn. Da passer det så fint med ei gryte som nesten lager seg selv. Den kan stå der og putre mens vi andre gjør det vi kan for at ingen av våre julegavevenner- og slektninger skal bli ignorert denne julen heller.






Du trenger:
350 g strimlet svinekjøtt
4 portebellosopp (eller andre typer)
1 løk
100 g frosne erter
4 dl vann
3 ss soyasaus
3 ss worcester saus 
4 ss fond eller 1 terning buljong
salt
pepper
2 ss maizena
1 dl fløte


Du gjør: 
Kutt opp sopp og løk. Stekes i litt olje. Tilsett kjøttet og stek til det er gyllent. Tilsett alt det andre bortsett fra erter og fløte. La det småkoke i en time. Tilsett fløte og erter og la det koke i fem minutter til. Smak til med salt og pepper. Serveres med poteter/potetmos og tyttebærsyltetøy. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...