Et lite hei og hallo imellom både slitsomme og spennende flytte- og oppussingsøkter! Her er en rett som ikke krever noe stress eller kav. Det et eneste som trenger å varmes opp er aspargesen, så her snakker vi mye smak og lite oppvask. Det liker vi.
Du kan bruke dette som en forrett, eller som en middag/kvelds. Sammen med et godt olivenbrød og aioli blir retten enda mer mettende.
Du trenger:
asparges
salmalaks
en god spekeskinke
parmesan
pinjekjerner
pepper
Dressing:
litt olivenolje
hvitløk (kan sløyfes dersom du ikke liker rå hvitløk)
lime
Kok aspargesen i ett minutt. Stek den raskt i litt olje og krydre med salt og pepper. Skjær opp salmalaksen i tynne skiver og legg det over aspargesen. Tilsett skinke og parmesan. Bruk gjerne ostehøvel til å rive parmesanen med. Dryss over pinjekjerner som er ristet i en panne uten olje i et lite minutt.
Dressing: Hakk opp litt hvitløk (1/2 - 1 fedd), bland det i litt olivenolje og limedråper. Rør det sammen og hell over retten. Pynt gjerne med stemorsblomster (kan spises) og ferske urter.
God helg godtfolk!
Ah, det så godt ut! Og så falt jeg for de søte påskeharene i et innlegg under her:)
SvarSlettSå kjekt å høre Pia! Ha en strålende dag.
Slett