05.04.2013

Enkel og sunn helgemat: Asparges, rå salmalaks, spekeskinke og parmesan

Et lite hei og hallo imellom både slitsomme og spennende flytte- og oppussingsøkter! Her er en rett som ikke krever noe stress eller kav. Det et eneste som trenger å varmes opp er aspargesen, så her snakker vi mye smak og  lite oppvask. Det liker vi. 



Du kan bruke dette som en forrett, eller som en middag/kvelds. Sammen med et godt olivenbrød og aioli blir retten enda mer mettende. 

Du trenger:
asparges
salmalaks
en god spekeskinke
parmesan
pinjekjerner
pepper 

Dressing:
litt olivenolje
hvitløk (kan sløyfes dersom du ikke liker rå hvitløk)
lime 

Kok aspargesen i ett minutt. Stek den raskt i litt olje og krydre med salt og pepper. Skjær opp salmalaksen i tynne skiver og legg det over aspargesen. Tilsett skinke og parmesan. Bruk gjerne ostehøvel til å rive parmesanen med. Dryss over pinjekjerner som er ristet i en panne uten olje i et lite minutt.

Dressing: Hakk opp litt hvitløk (1/2 - 1 fedd), bland det i litt olivenolje og limedråper. Rør det sammen og hell over retten. Pynt gjerne med stemorsblomster (kan spises) og ferske urter. 

God helg godtfolk! 

2 kommentarer:

  1. Ah, det så godt ut! Og så falt jeg for de søte påskeharene i et innlegg under her:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så kjekt å høre Pia! Ha en strålende dag.

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...